Per enviar-nos algún comentari o suggeriment adreceu-vos a: www.gruprecerca@hotmail.comdiumenge, 23 d’octubre del 2011

PROPERA SORTIDA DIUMENGE 30 D'OCTUBRE

El proper diumenge 30 d’Octubre del 2011, organitzem una caminada per descobrir la pedra seca d'Olesa de Bonesvalls. La sortida està prevista a les 9:00 del matí des de la Plaça Fitó del Barri de l’Hospital.

Te un recorregut d’uns 7 quilòmetres i està situada en el sector sud del terme d’Olesa de Bonesvalls, a la comarca de l’Alt Penedès.
La ruta s’inicia en el Barri de l’Hospital, a la plaça Comtes de Cervelló, i a tocar de la intersecció de la riera d’Olesa amb la de Begues.
L’itinerari no presenta cap dificultat destacable excepte un parell pujades, una mica pronunciades i passa majoritàriament per camins amples i plans. És un itinerari tancat que transcorre per la rodalia de l’antic Hospital de Cervelló (S-XIII), i té una durada d’unes 4 hores (comptant aturades).
Generalment les barraques son de forma circular, les mides van des de 1,5m fins als 3m. de diàmetre interior i de 1,2 als 2,5 d’alçada interior, construïdes amb la pedra calcària per excel•lència del Garraf, abundant en aquesta zona, coronades amb pedruscall i terra majoritàriament.
Totes amb portal de llinda simple tret de dues que son amb arc, o acostament de pedres.
No presenten gaires elements interiors com podien ser cocons o armaris, la espitllera per això, es un element que sí es feia servir per caçar.
L’estat de conservació tret d’alguna petita esllavissada en dues, podem dir que es bastant bo en totes.
Em quants als altres elements son dos pous bastant malmesos, una monjoia, dit així pels olesans d’un recer per al vent, i dos corrals ja sense cap mena d’us i en estat ruïnós.

Elements visitables:
Barraca del Fondo de l’Hagó-2
Corral d’en Jaume
Pou d’en Jaume
Barraca d’en Jaume-2
Barraca del Fondo de l’Hagó-1
Barraca d’en Jaume-1
Barraca dels Pedrissos
Monjoia del Pla de les Basses
Barraca del Pla de les Basses
Pou de les Saleres
Barraca de l’Hospitaler
Barraca d’en Jaume-3
Cal portar una calçat adequat  alguna cosa per  esmorzar i aigua per a beure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada