Per enviar-nos algún comentari o suggeriment adreceu-vos a: www.gruprecerca@hotmail.com



dimecres, 15 de desembre del 2010

'Petjades històriques' DÓNA A CONÈIXER LES CONSTRUCCIONS RURALS EN PEDRA SECA D'OLESA DE BONESVALLS

La publicació localitza, estructurades en 9 plànols parcials del municipi d'Olesa, les construccions rurals en pedra seca. Cada plànol s'acompanya de fotografies de les construccions rurals i una llista de topònims amb tot el que s'hi pot trobar.





















portada del llibre
Autor: Grup de Recerca Olesa Rural

El recull aplega una interessant selecció de fotografies i plànols que mostren els principals camins i fondos on es poden localitzar les construccions rurals en pedra seca. També s'hi recullen les muntanyes més representatives, avencs, coves i altres curiositats.
Per facilitar la identificació de les construccions, s'ha dividit el terme municipal d'Olesa de Bonesvalls en 9 plànols parcials. Cada plànol s'acompanya d'un llistat de topònims amb tot el que s'hi pot trobar.
El caràcter agrest i boscos d'Olesa, ha dut els autors del volum a indicar el grau de dificultat que suposa arribar a cada un dels indrets indicats a més d'altres recomanacions.
La intenció confessa dels components del Grup de Recerca Olesa Rural no és explicar la història del municipi, sinó mostrar al públic en general un inventari del patrimoni construït per tal d'ajudar al seu respecte.
'Petjades històriques' ha comptat amb el suport de l'Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls i del Consell Comarcal de l'Alt Penedès i amb la col laboració del Parc del Garraf.
21x15cm 123 pàgines.

6 comentaris:

  1. Jo la tinc i és genial! Un bon regal per a aquestes festes...

    ResponElimina
  2. Gràcies Xavier pel teu comentari.
    Que passis unes molt bones festes amb els teus.
    A reveure!

    ResponElimina
  3. Bon Nadal Al Grup de recerca,
    rails i ferradures es desitja un venturós 2011 ple d'aventures i noves coneixen-ses.
    Que la vostra feina frueixi sembrant el respecte per tots aquests vestigis que ens parlen de quan els homes vivien mes a poc a poc i valoraven mes el poc que hi pose-ien.
    una abraçada,
    Sebastià i Ferran

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies Ferran i Sebastià.
    Que l'any vinent sigui ple de bones coses a casa vostra.

    Salut!

    ResponElimina
  5. hola santi!! com es pot aconseguir aquesta guia? ja em diras algo gràcies!!
    m.rosa

    ResponElimina
  6. Hola Rosa, aquest llibre el pots aconseguir a la "Penya" (el forn de pa d'Olesa) o be al punt d'informació del Centre Cívic.
    Fora d'Olesa que jo sápiga, a la llibreria Altaïr (Gran Via de Barcelona) i a la llibreria de la Generalitat de Catalunya (Rambles de Barcelona)

    Salut!

    ResponElimina