Per enviar-nos algún comentari o suggeriment adreceu-vos a: www.gruprecerca@hotmail.com



dimecres, 20 d’abril del 2011

Propera sortida DIUMENGE DIA 8 de MAIG -VISITA GUIADA AL CASTELL D'ERAMPRUNYÀ-

El castell és citat per primera vegada l'any 957. Va ser la seu d'un terme (el terme del castell d'Eramprunyà) en època medieval que va arribar a controlar els actuals territoris de Gavà, Begues, Castelldefels, Sant Climent de Llobregat, Viladecans i una part de Sant Boi de Llobregat.
Construït com a part del sistema defensiu de la frontera entre Al-Andalus i l'Imperi Carolingi i com a seu de control polític i econòmic i militar en la zona entre el Garraf i el Llobregat, va ser propietat dels comtes de Barcelona. Al segle XIV va ser adquirit pels Marc, família de cavallers i poetes. Durant les guerres remences del segle XV el castell queda molt malmès. Tot i així, se succeeixen diferents famílies en la possessió del castell i la baronia d'Eramprunyà, fins que a finals del segle XIX és adquirit per Manel Girona.

El proper diumenge 8 de maig anirem a fer una visita guiada al Castell d' Eramprunyà, l'accès és restringit per les obres de consolidació i només es pot accedir amb un guia.

Sortirem plegats i amb cotxe de la plaça de l'ajuntament d'Olesa de Bonesvalls a les 9 del matí, ja que hem de ser puntuals a les 10 davant la porta de l'Ermita de Bruguers.
La visita és gratuïta, dura unes 2-3h i no cal cap mena d'inscripció, només cal que m'envieu un correu a santiestrada@hotmail.com indicant qui sou i el nombre de persones que vindreu ja que les PLACES son LIMITADES.

Cal portar calçat adequat, esmorzar i beure.

Si us plau, es prega puntualitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada